Fimage Adobe Premiere Workshop – Jussi Hellsten

Liikkuva kuva on tullut osaksi valokuvaajienkin työtä. Monimediallinen kuvatuotanto yleensä vaatii avaraa sisällöntuotannollista näkemystä. Monelle kuvaajalle onkin nykyään yksi ja sama asia, kuvataanko stilliä vai videota.

Ensimmäinen Fimagen videoeditointikurssi oli Jussi Hellstenin Adobe Premiere workshop 3.4.2014. Jussi työskentelee mainoselokuvaleikkaajana valokuvaajan työnsä lisäksi. Jussin käden jäljen saattaa nähdä illan TV tuokion aikana pariinkin kertaan illassa.

Premiere workshopin tavoitteena oli käydä ensisijaisesti läpi ammattimaista työnkulkua, joka on edellytys kaupallisten videotuotantojen onnistumiselle. Huono työnkulku eli workflow pahimmillaan aiheuttaa ongelmia tai turhia menetettyjä yöunia, ainakin leikkaajalle.

Paikalla oli kymmenkunta Fimagen jäsentä, osa valokuvaajia, osa taas enemmän liikkuvan puolen ammattilaisia. Kysymyksiä esitettiin tiuhaan ja keskustelu oli välistä erittäinkin lennokasta. Hauskaakin oli.

Parhaimpana kysymyksenä palkittiin tokaisu, “hei, mä en tajuu miks mulla ei aukee toi dynamic link?” Ja kouluttajan vastaus “onkohan sulla After Effects edes asennettuna…”

Ilmoittaudu seuraavalle 9.4 järjestettävälle Final Cut X kurssille tästä

fimage-workshop-4401-low fimage-workshop-4413-low

 

fimage-workshop-4387-low