Fimage Seminar 2014

Lue artikkeli tapahtumasta täältä

FIMAGE SEMINAR 2014

Finnish Imagemakers Association järjestää 30.9.2014 yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa huippuseminaarin, jonka päävieraana on Tim Page, yksi maailman vaikuttavimmista ja legendaarisimmista kuvajournalisteista. Hänet tunnetaan pitkän linjan veteraanina, joka on työskennellyt niin Vietnamin, Kuuden päivän kuin Bosniankin sodissa sekä Crawdaddy- ja Rolling Stone -julkaisuissa. Nykyisin Tim Page vaikuttaa Brisbanen yliopistossa Australiassa.

Fimage-seminaarin teemana on journalismi ja kaupallisuus. Mahtuvatko nämä kaksi hyvinkin erilaista katsontakantaa tulevaisuudessa saman katon alle? Milllaiset esteet ja mahdollisuudet muokkaavat tulevaisuuden journalistista tarjontaa?

Paneelikeskustelussa mukana ovat Tim Pagen lisäksi muun muasssa Mikael Pentikäinen, Kaarle Hurtig, Jesper Vuori ja Niklas Meltio. Odotettavissa on innostavaa keskustelua tulevaisuudesta!

Paneelikeskustelun moderoi Rauli Virtanen. Tilaisuus on englanninkielinen.

Paikka: Aalto-yliopisto/ Sampo- sali

Hämeentie 135 C

00560 Helsinki

Aika: Tiistai 30.9 klo: 17.00 – 21.00
Tilaisuus on täynnä. Ilmoitathan peruutuksista lomakkeen kautta! The seminar is fully booked. Please inform if you are not coming!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Olen lukenut ja hyväksyn Tietosuojaselosteen

Voit ilmoittaa useamman henkilön viestikenttää käyttämällä.  Ilmoitathan peruutuksista etukäteen osoitteeseen info@fimage.fi

Panelistit

Sotakuvaajasta tuli rauhan kuvaaja.
Tim Page, Valokuvaaja

Tim Page on maailmankuulu valokuvaaja ja kuvajournalisti. Hänet tunnetaan erityisesti traagisista Vietnamin sodan ajan kuvistaan. Hän on myös kuvannut useilla muilla kriisialueilla ja loukkaantunut vakavasti neljä kertaa taisteluiden keskellä. Apocalypse Now -elokuvassa Dennis Hopperin esittämä kuvaajahahmo ammentaa sisältönsä Pagen toiminnasta Vietnamissa. Page on työskennellyt myös Rolling Stone -lehdessä yhteistyössä Hunter S. Thompsonin kanssa. Nykyisin hän keskittyy kuvaamaan “rauhaa” muun muassa erilaisissa YK:n yhteyksissä.

 

Mikael_Pentikäinen_2
Mikael Pentikäinen – Toimittaja, Yrittäjä

Mikael Pentikäinen on suomalainen toimittaja ja yrittäjä. Pentikäinen on työskennellyt mittavan uransa aikana Sanoma Newsin toimitusjohtajana, STT:n päätoimittajana. Hänen vastuutehtäviinsä on kuulunut myös Lehtikuvan hallituksen puheenjohtajuus ja kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n hallituksen jäsenyys.  Hän oli Helsingin Sanomien kustantaja 2010–2012 ja vastaava päätoimittaja 2010–2013. Nykyisin Pentikäinen työskentelee media-alan yrittäjänä, konsulttina ja toimittajana.

 

kaarlehurtig
Kaarle Hurtig – Mediatuottaja, Designer, Yrittäjä

Kaarle Hurtig on pitkän linjan graafikko, mainosmies, suunnittelija ja media-alan kriittinen asiantuntija. Nykyisin hän toimii markkinointiviestintäalan yrittäjänä ja luotsaa omaa radio-ohjelmaa Radio Helsingin taajuudella.

Radio Helsinki – Kaikkea saa kysyä

 

jespervuori-portrait
 Jesper Vuori – Luova johtaja/ A-Lehdet

Jesper Vuori on tehnyt pitkän uran media-alalla, työskennellen mainostoimisto Bob Helsingillä, useissa kaupallisissa projekteissa ja nykyään toimii A-Lehden Dialogin luovana johtajana vastuualueenaan sisältöjen editorial-design. Intohimoinen valokuvan ystävä ja kuvatuottaja.

Dialogi website

 

NIKLAS MELTIO PORTRAIT

Niklas Meltio – Valokuvaaja

Niklas Meltio on noussut viime aikoina tunnetuksi kansainväliseksi kuvajournalistiksi. Hänen reportaasit maailman konfliktialueilta ovat tulleet tutuksi useista medioista. Irak, Afganistan, Libya, Egypti, Haiti, Tadzikistan, Somalimaa ja Ukraina ovat olleet hänen kuvauskohteina viime vuosien aikana. Palkittu useasti kuvistaan. Tuottanut yhteistyössä YLE:n kanssa “Syria – Faces of War” dokumentin (2014).

Niklas Meltio – Photojournalist on the ground

 

Tutustu Fimagen jäseniin täältä