Fimage Workshop – Liikkuvan kuvan valaisu

Sateisena ja pimeänä marraskuun maanantai iltana saimme valoa studioon Karri Pöykiön vetämän liikkuvan kuvan valaisukurssin merkeissä.

Karri Pöykiö on pitkän linjan mainos- ja elokuvavalaisija. Plakkarissa on myös ulkomaisia projekteja kuten mm. David Fincherin ohjaama The Girl with the Dragon Tattoo, jonka valaisuryhmässä hän työskenteli.

Alussa käytiin läpi tyypillisimmät valaisimet mitä filkkapuolella on käytössä. Tungsten Fresnellit, HMI:t, Kinoflot, Litepanelsit ja Jokerbugit tulivat tutuksi. Valoista käytiin läpi niiden tyypilliset käyttötilanteet ja mahdollisuudet erilaisissa kohteissa. Lisää kalustoa noukittiin tarpeen mukaa pihalle pysäköidystä Angel Filmsin valorekasta.

Kysymyksiä sateli parikymmenhenkisen yleisön seasta ahkerasti ja niihin vastailtiin käytönnönläheisesti. Saatiinpa joukosta myös yksinkertainen syy miksi filkkapuolella käytetään laajasti C-standejä eikä normaaleja kolmijalkoja mitkä ovat entisestään tuttuja kaikille valokuvaajille.

Lopussa teimme päivänvalaistuksen ulkoa käsin sisälle studioon. Pimeyttä halkoi Arrin 4kw Maxi ammuttuna läpi isosta butterfly framesta. Sisältä tasapainoteltiin softboxeilla ja heitettiin takaa hiusvaloa Kinoflolla ja gridillä. Nastaa oli myös huomata kuinka helposti flageilla voidaan rajata ja blokata valoa pois kohdista minne sitä ei haluta.

Kokonaisuutena erittäin hyödyllinen ja mieluisa tilaisuus, jolle jo suunnitellaan jatkoa keväällä!

fimage-valaisukurssi-0047-low
fimage-valaisukurssi-0054-low
fimage-valaisukurssi-0046-low
fimage-valaisukurssi-0038-low
fimage-valaisukurssi-0041-low