Sopimusoikeusilta keräsi kiitosta

Yhdistyksemme lokakuussa 2012 järjestämä sopimusoikeusilta keräsi mukavasti väkeä – ja kiitosta.

Paikalla oli noin 80 kuulijaa. Illan tarkoitus oli herätellä kuvaajia ymmärtämään, että huonoja sopimuksia ei sellaisenaan kannata allekirjoittaa, vaan on pyrittävä neuvottelemaan ja siten muokattava sopimukset molempia osapuolia tyydyttäväksi.

Panelistimme Lauri Eriksson esitti huolensa huonojen sopimusten aiheuttamista taloudellisista menetyksistä kuvaajille. Pekka Potka näytti aikanaan saamaansa sopimuspohjaa muutetuin nimin ja korosti lopuksi, että on syytä kerääntyä yhteen; yhdessä huonoja sopimuksia pystyy paremmin torppaamaan. Kari Kuukka näytti esimerkkejä siitä, mitä olisi tapahtunut hänen kokoelmateoksilleen, jos tekijänoikeuksista ei alun perin olisi sovittu. Pyysimme paikalle myös juristi Markku Varhelan, joka ansiokkaasti otti kantaa aiheeseemme, ja kertoi lopuksi myös itse oppineensa alasta ja sen erityispiirteistä lisää.

Palautetta saimme illan yhteishenkeä nostattaneesta vaikutuksesta: yhdessä olemme vahvempia ja yhdessä voimme luoda alan uuden kauppatavan. Myös aiheen tarkastelu useasta eri näkökulmasta kirvoitti positiivisia ja rohkaisevia kommentteja: ”Lisää tämän tapaisia tilaisuuksia ja avointa keskustelua, mainio paketti!”.

Ja kyllä, näitä järjestämme varmasti lisää!